Det siger videnskaben om dårlig ånde

Uncategorized

Dårlig ånde er noget, der plager ganske mange mennesker. Og det er en træls tilstand – folk bliver ofte meget påvirkede af det og kan få svært ved at omgås andre mennesker, og bare tanken om at give en anden et kys kan være helt forfærdelig, hvis man lider af dårlig ånde. For slet ikke at tale om, hvordan man har det, hvis man skal kysses af en, hvis ånde er tættere på lugten af en affaldsspand end en frisk, naturlig ånde.

Heldigvis er der mange gode råd at få mod den ubehagelige dårlig ånde, og du kan blandt andet hos GUM finde vejledning i, hvordan du kan forhindre dårlig ånde, og skaffe de produkter, der kan hjælpe dig mod plagen.

Der forskes i stor stil i fænomenet, fordi det generer mange mennesker, og det man ved, er, at dårlig ånde i langt de fleste tilfælde skyldes bakterier, der hygger sig i mundhulen på forskellig vis. Så det bedste råd hedder i virkeligheden at børste sine tænder hyppigt og grundigt, og også huske at børste tungen og ganen. Det er ikke altid så behageligt, men man vænner sig hurtigt til det, og så vil man hurtigt opdage, at det faktisk hjælper. Videnskaben fortæller også, at megen dårlig ånde skyldes, at der sidder fødevarerester mellem tænderne, som bakterierne kan leve godt af, og det er bakteriernes efterladenskaber, der giver den dårlige ånde.

Derfor er det også en rigtig god idé at bruge tandtråd, som kan bruges til at fjerne madrester og massere tandkødet, så det forbliver sundt. Du kan også bruge tandstikker eller de særlige mellemrumstandbørster, som også er effektive.

Noget, som mange ikke tænker så meget over, er, at det er en god idé at spise og drikke regelmæssigt. Så holder man mundens flora af gode bakterier, spyt og andet i gang, og det er med til at hindre, at din ånde bliver dårlig.

Har man spist hvidløg eller en god gang chorizo pølse, er der ikke så meget at gøre andet end at børste sine tænder og snuppe en halspastil, der kan tage lugten, men det er vigtigt at holde fast i, at der er forskel på dårlig ånde, der skyldes at man har spist en bestemt fødevare, og dårlig ånde, der skyldes, at ens mundhygiejne ikke er i orden. Det første kan man leve med, for det forsvinder af sig selv, mens det andet er noget, man skal gøre noget ved.

nullpoint