Videnskab og forskning

Videnskab og forskning

 

For mange så er de mest kendte firmaer i Danmark firmaer som Novo Nordisk, Lundbeck, Danfoss. Firmaer, som har brugt meget tid på at udvikle deres produkter, og som også har brugt meget tid på at forske, så de ved, at deres produkter er på forkant med udviklingen verden over og garanti for, at de virker.

Det er firmaer, som i Danmark har brugt den vidensbank, der er i Danmark, og de har brugt mange penge og meget tid på at udvikle. De samarbejder med de højeste læreanstalter og bruger den gode uddannelse, der er i Danmark.

Videnskab starter med uddannelse

Eftersom skole og undervisningspligten blev en naturlig del af den danske hverdag, så gik Danmark fra at være en land, som blev betegnet som et landbrugsland, til et land, hvor vidensbank, forskning og know-how blev den primære vare for landet, både hvad indgår import og eksport. Det er vores viden, som vi lever af, og det er også det, som kendetegner alt, hvad vi er i dag. Vi er i dag det, som de fleste vil kalde for et industriland, med vores viden og vores gode hoveder, som er det bedste, vi har at byde på.

For de firmaer, som har med forskning at gøre, og som er i videnskabens verden, så er det nødvendigt, at de satser på at finde det, som kan være med til at finansiere den yderligere forskning, som de altid er i gang med. Det er en meget konkurrencepræget verden, der er mange konkurrenter, og er du ikke hele tiden på forkant med udviklingen, så er der nogen, som kommer og skubber dig ned fra toppen af bjerget og tager din plads.

Videnskabens store verden

Videnskab er dog mange ting, ikke kun matematik, fysik og kemi, det er måske dem, som er lettest at måle og veje, men tænk på alle de store tanker, der er i litteraturen. Det er også en videnskab, en videnskab som skaber frirum, og som giver rum til de fantasier, som ordene skaber for dig. Det er måske ikke den gængse definition af videnskab, som de fleste ville nævne, men de klassiske fag, som ingeniør, kemiker, fysiker, og alle variationer deraf.

Lægevidenskaben er måske nok et af de steder, hvor der i disse år bliver forsket mest, for der er store trusler, som venter os, siger lægerne. Multiresistente bakterier samt virusangreb, og der er ikke længere så lang tid til at reagere. som der har været tidligere. Vi rejser mere, og det er med til at flytte eventuelt smittede verden rundt på ganske kort tid.

Men vi må se, hvad der sker i den kommende tid, for der skal forskes på mange fronter, både af hensyn til planeten og af hensyn til de mennesker, som skal bebo den i fremtiden.

nullpoint