Trendforsker – måske en karrierevej for dig?

Uncategorized

En forskerkarriere kan gå i mange retninger. I disse år efterlyses der i høj grad forskning og udvikling inden for de tekniske områder. Både fordi vi vil mangle arbejdskraft inden for de tekniske områder, men også fordi det i høj grad vil være inden for det tekniske område, at vi skal finde nøglen til at løse mange af de miljømæssige udfordringer, som menneskeheden står over for.

Men der er også en række andre områder, hvor det kan være spændende at gå forskervejen og skabe sig en karriere. Det kan for eksempel være inden for trendområdet, hvor det handler om at forske i, i hvilken retning de forskellige områder inden for videnskab, samfundsliv, kultur og politik vil gå. Trendforskere beskæftiger sig også med så spændende områder som materialer og indretning inden for boligområdet, og det er måske et felt, der interesserer dig?

Hvis du er trendforsker inden for indretning og livsstil, så kan du for eksempel være med til sætte retningen for, hvilke materialer der skal bruges i vores boliger. Skal vi søge mod naturlige materialer og indrette vores hjem med rustikke og smukke bomuldstæpper, eller skal vi søge mod nye materialer – måske baseret på genanvendte råmaterialer eller andet? Der er ingen tvivl om, at netop valget af materialer til vores boliger vil blive etx centralt tema i de kommende år, så du sætter foden ned på et spændende og relevant sted, hvis du vælger at blive trendforsker inden for bolig og livsstil.

Hvad laver en trendforsker egentlig?

Fremtidsforsker, trendforsker – nogle gange kan det være svært at holde styr på begreberne, så hvad laver en trendforsker egentlig? Ja, hvis man arbejder som trendforsker, så er man med til at finde og analysere de trends, der er under udvikling, eller som man forventer vil opstå i den kommende periode. Og disse trends omsætter man så til konkrete vejledninger, der kan bruges af virksomheder, der skal matche fremtidens trends på markedet. Det kan for eksempel være inden for boligindretning og livsstil, hvor netop valg af materialer og produktionsmetoder vil blive afgørende.

Vi tror på, at vi i høj grad vil søge mod naturlige materialer som bomuld, bambus og træ i vores boligindretning, men for at finde ud af, om den tro er mere end en mavefornemmelse og noget, der rent faktisk vil blive en realitet – ja, så kræver det en trendforsker, der med sine analyser og data kan være med til at sandsynliggøre eller afvise vores teser.

Hvis du er dygtig og har den rette profil som trendforsker, kan det være, at du vil blive brugt af medierne som ekspert på området. De forskere, som er bedst til kommunikation og formidling, bliver ofte brugt som eksperter i medierne, og det kan være en spændende facet ved at vælge trendforskning som karrierevej. Sm trendforsker vil du også få mulighed for at deltage i konferencer i ind- og udland, og har du det rette greb om tingene, kan du omsætte din forskning til bøger med råd og vejledning til både private forbrugere og virksomheder.

nullpoint