Et mindre stressfyldt arbejdsliv

Uncategorized

Stress er en folkesygdom, som mange bliver ramt af. Det kan være forbigående stress, som kræver en sygemelding i et par uger, eller det kan være meget mere alvorligt og give en langvarig sygemelding, som betyder, at man må sige sit job op og finde et andet mindre stressfyldt job. Der forskes en del i stress og arbejdsmiljø, og i en ny undersøgelse kan man bl.a. læse, hvilke job der er de mest stressende at have, samt hvilke jobs der er mindst stressfyldte. Det er især læger, pædagoger, undervisere og passagerservicemedarbejdere, som oplever stress på jobbet. Til gengæld er jord- og betonarbejdere, elektrikere og brandmænd blandt dem, som oplever mindst stress.

Bør du vælge et job som er mindre stresset?

Er der personer i din familie, som er gået ned med stress, så har du måske set konsekvenserne af det og besluttet dig for at tage en uddannelse inden for et fag, hvor du ikke har så stor risiko for at blive stressramt. Det kan også være, at du selv har været sygemeldt med stress og beslutter dig for at skifte job. Hvis ens faglige passion er at være skolelærer eller læge, så kan det selvfølgelig være svært at kvitte jobbet og finde noget andet for at undgå stress. Men der er det jo så, at man skal gøre op med sig selv, om det er prisen værd at have et meget stressfyldt job. Eller kan man måske lære at interessere sig for andre fagområder, hvor der er jobs, som ikke giver så meget stress i hverdagen? En af de ting, som kan stresse mennesker er, hvis der er meget rod og kaos omkring dem. Hvis dit hjem ofte roder, så vil vi foreslå, at du køber nogle reolsystemer og skabe til dine ting og får ryddet op. Orden skab ro. På samme måde som hvis du er håndværker kan du købe reolsystemer hos Work System til favorable priser, så du altid har styr på dine arbejdsredskaber.

Vi taler meget om stress

Vi taler meget om stress i hverdagen, og de fleste af os har en overfyldt kalender, som er med til at skabe al den stress, som vi nok dybest set gerne vil undgå. Måske skal du prioritere nogle ting anderledes i dit liv, så du ikke behøver at føle dig stresset hele tiden. Stress er også noget, som forskerne er optaget af, og som der bruges forskningspenge på. I 2019 oprettede førende danske stressforskere et stresspanel, fordi de gerne vil deltage mere i debatten om, hvad danskerne kan gøre for at reducere stress i hverdagen.

nullpoint