Den største anerkendelse

Videnskab og forskning

 

For rigtig mange er det ypperligste ved vigtig forskning anerkendelse. At et land som Danmark har hel 13 personer, der er blevet hædret med en nobelpris, det er en stor anerkendelse, og bestemt noget, vi alle kan være stolte af.

Nobelpriser uddeles i flere kategorier, og ikke alle indenfor forskning og videnskab. De mest berømte indenfor forskning, der har fået nobelpriser er Niels og Aage Bohr, Niels Finsen og August Krogh.

Niels Bohr fik sin anerkendelse for sit arbejde med at kortlægge brintatomet, og han har også arbejdet indenfor fysikken med vores forståelse af atomers struktur. Evner der bestemt løb i familien, da hans søn, Aage Bohr ligeledes som fysiker arbejdede med tilstandende i atomernes kerner. Et arbejde, der blandt andet har ført ham til at arbejde på Niels Bohr Instituttet.

Niels Finsen er en anden stor dansker, der fik en nobelpris. I hans tilfælde ikke indenfor fysik, men indenfor lægevidenskaben. Han forskede blandt andet i lysets indvirken på huden. Hans nobelpris blev givet for hans banebrydende arbejde med lysterapi i forbindelse med hudtuberkulose.

Endeligt har vi August Krogh, der ligeledes modtog sin nobelpris indenfor medicin. Hans primære arbejdsområde var insulin, et område der i dag er en del af Novo Nordisk, der kan takke ham deres eksistens og deres verdenskendte medicin.

Alle de ukendte

Der er kun så mange, der kan hædres med en nobelpris. Det sagt, er Danmark og mange andre lande begavet med mange dygtige forskere, der dagligt arbejder på en større forståelse af mange områder som medicin, fysik og kemi samt meget andet.

Forskning, der kan gavne os alle på sigt, og mange opfindelser, der allerede er en naturlig del af vores hverdag, som vi ikke altid tænker over.

nullpoint