Danske hospitalers idéklinik

Videnskab og forskning

 

At finde på noget helt ny, der kan gavne både i hverdagen og videnskaben generelt, det er ikke forbeholdt forskere alene. Ofte vil dem, der udføre et praktisk arbejde have noget udstyr i deres hverdag, der på papiret er praktisk og anvendeligt, men som ikke helt fungerer efter hensigten. Ofte vil de ansatte derfor have gode ideer til, hvordan udstyret kan ændres og derfor optimeres til den daglige brug.

Det er en tanke, som Region Nordjylland har taget til sig på alle deres hospitaler. Her har de nemlig oprettet en Idéklinik, hvor de ansatte kan komme med ideer til forbedring af alt det medicinske udstyr, der bruges i hverdagen.

At rigtig mange af de gode ideer føres ud livet er med til at Idékassen lever i bedste velgående. Det er både ideer, der gør livet lettere for rengøringspersonalet og sygeplejerskerne over lægerne, men også opfindelser, der gør det mere behageligt at være patient. Fra helt små børn til gamle.

Der kan nemlig nemt være en innovatør gemt i os alle sammen, og her er et af de bedste eksempler på en arbejdsplads, der sikrer, at alle kan få en bedre hverdag ud fra de ansattes tanker.

nullpoint