Forskning og vin

Uncategorized

Vin og avl af vin udvikler sig med stormskridt i disse år, og der forskes i vin ud fra mange forskellige vinkler. Der er forskere, der fokuserer på, hvordan man kan optimere vinens kvalitet og som ønologer rådgiver lokale vinavlere eller selv slår sig ned som dyrkere af de ædle druer.

Andre forskere arbejder mere med vinens effekt på os mennesker, og det er et spændende område. Vi ved jo alle, at vin indeholder alkohol og derfor kan være berusende, hvis vi drikker for meget af den, og antallet af genstande, som vi maksimalt bør drikke hver uge, er netop blevet reduceret. Men der er også masser af forskning der viser, at et lille og moderat indtag af vin kan være gavnligt. Lad os se på, hvad forskningen siger.

Et lille, dagligt indtag

Der er meget der tyder på, at det kan have en positiv virkning på ens helbred, hvis man hver dag indtager en lille mængde vin. Det vil sige én til højst to glas vin, og det skal ikke være store pokaler, men det der svarer til en genstand – nemlig ca. 1,2 dl vin pr. glas. Holder du dig til et forbrug i dette omfang, kan du med god samvittighed købe vin og nyde den dagligt.

Forskningen viser også, at det bedste er at drikke lidt hver dag i stedet for større mængder sjældnere. Så får du de gode virkninger af vinen, for eksempel på hjertet, uden at få de skadelige virkninger ved et større indtag. Så det er vigtigt at nyde lidt vin hver dag – men det giver mange anledninger til af købe vin på nettet og prøve sig frem til, hvad man bedst kan lide. Du kan for eksempel købe vin hos Vinoteket, som er en fantastisk vinbutik på nettet. Ved at købe vin her får du adgang til hele verden, så at sige, for de fører vine fra de fleste regioner – og leverer lige til døren.

Ved at købe vin på denne måde får du også nem adgang til at holde små vinevents eller en picnic for dine venner: Prøv for eksempel at lave en lille vinsmagning, hvor du ved at købe vin fra eksempelvis Frankrig kan teste dine venners evne til at smage forskel på de forskellige distrikter. Det giver jer også god anledning til at drøfte forskningen på området og diskutere, hvad I tror på. Husk at holde jer til genstandsgrænserne, så I kun får de gode virkninger ved vinen.

nullpoint