Forskning i naturen

Videnskab og forskning

 

Der har i mange år været en tendens til, at vi mennesker skulle fremstille alt kunstigt. Men der er en ny tendens, som er ved at finde indpas, og det er at kigge mod naturen i meget forskning. Hvad er der af naturlige muligheder, inden vi kaster os over reagensglasset og prøver at skabe noget, som moder jord allerede har brugt mange millioner år på at perfektionere.

Der bliver lige nu kigget mod edderkopper for at se, hvad det er, som gør deres spind så godt, og der er blevet udvundet enzymer af det, som kan være med til at stoppe blødninger. Men det kunne lakota-indianerne godt have fortalt os, for det har de gjort i mange tusinde år.

Der er også mange, som i de senere år har kigget på giften fra slanger og edderkopper for at sænke blodtryk, det er jo en livsstilssygdom, så der er mange, som lider af det, og det er et område, hvor der også i fremtiden vil være et naturligt behov. Så naturen er nu ved at byde ind på videnskabens brede vej, og lad os se, om den ikke i fremtiden kan være med til at sikre, vi holder os raske.

nullpoint