Alt skal dokumenteres

Videnskab og forskning

 

Når du forsker, så er der mange penge på spil. Det er nogle gange så mange penge, at det kan være et firmas overlevelse, som afhænger af det, som forskerne kommer frem med. Det er derfor, der også med jævne mellemrum er nogen, som snuppes med akademisk snyd, for det er store penge og meget prestige, som der er tale om.

Det er derfor af meget stor vigtighed, at alt dokumenteres, og det bliver tjekket og dobbelttjekket. Både forskerne og firmaer taler om milliarder nogle gange, og det er med at sikre, der ikke sker fejl, hverken de bevidste eller dem, som smutter igennem fingrene på selv de bedste. Så der er meget tid, som går med at sørge for, at alt er ført til protokol på alle områder og sikre, der er klare beviser for, hvad der er sket, og hvad de resultater, som kom ud af forsøgene, er, samt hvilke kilder, der er til de enkelte forsøg.

Det er med at holde tungen lige i munden og sikre ,det hele er på plads fra starten af, og systematik er en rigtig god ven. Det er noget, som bør være en grundsten i ethvert forskerteam.

nullpoint