Forskning i mode og design

Uncategorized

Forskningen spreder sine spor over hele landskabet. Fra den mest stringente naturvidenskab over fødevarer til humanistiske områder som litteratur, musik – mode og design. Måske er det sidste et område for dig at kaste dig over, hvis du står og skal vælge en vej for din fremtidige karriere? I så fald har du flere muligheder alene her i Danmark, hvor der fokuseres på akademisk forskning inden for mode og design flere steder.

Klæd dig på til jobbet

Vil du gå den vej og forske inden for mode og design, vil det naturligvis være en god idé, hvis du selv er et godt udtryk for, hvad moden kan byde på. Mon ikke også, at du interesserer dig for din personlige mode og dit outfit, hvis du vil arbejde professionelt med dette felt?

Du kan blive godt klædt på til arbejdet ved at besøge webshoppen Afound.com. Her kan du blandt andet finde kategorien loafers dames, som beskæftiger sig med det design inden for sko, der kaldes loafers. Loafers dames kategorien rummer et hav af forskellige modeller inden for denne designstil, og giver dig blandt andet adgang til loafers i forskellige materialer og farver. Og altid til en konkurrencedygtig pris, hvor også din økonomi kan være med.

Hvad du ellers skal bruge, kan du også finde, og dermed kan du blive godt klædt på til din nye karrierevej.

Baggrunden for forskning i mode og design

Der er ikke så mange herhjemme, der på fuld tid bedriver forskning inden for mode og design, så der ligger en smuk arbejdsmark foran dig, når du går i gang. Men der er allerede en del forskning der beskæftiger sig med, hvorfor vi som mennesker interesserer os for mode og design.

Det handler ikke alene om udseende. Vigtige elementer i årsagen til, at mennesket gennem årtusinder har fokuseret på området er for eksempel, at vi ved at klæde os på bestemte måder kan signalere, at vi tilhører bestemte klasser i samfundet. Moden bliver en statusmarkør og udelukker nogle fra én klasse, mens den lukker andre inde i andre klasser. Moden bliver på den måde også en del af kampen om magt mellem mennesker.

Moden er for mange en måde at vise, at de tilhører den aktuelle tid og ved, hvad der rører sig og er trendy. Og det er jo på en måde også en måde at vise styrke og magt på – så mon ikke det element vil komme til at fylde noget, hvis du vælger at begynde at forske i mode og design.

nullpoint