Teknologien tog fart

Videnskab og forskning

 

Der har alle år været innovative tanker og mennesker, som har skabt nye ting, som har forsøgt at gøre vores liv lettere. Nogle af de første innovative mennesker fandt ud af, hvordan vi skabte ild og byggede et bål, og siden blev der skabt huse, urbanisering, hjulet. Tusindvis af opfindelser, der har gjort vores liv lettere, og de sidste hundrede år er der sket kvantespring. Forskning og innovation i moderne videnskaber som ingeniørkunsten, teknologien og computere har fået fart på i en sådan grad, at vi i dag næsten ikke kan følge med.

Ud i rummet

Det hele startede i tresserne med et rumkapløb og en teknologi, som var udviklet over kun 20 år. Fra de første rigtige fly og til vi landede månen, gik der under et halvt århundrede, og efterfølgende er den teknologiske udvikling gået næsten amok.

En af de ting, som er med til at understrege, hvor langt udviklingen er gået, er, at der er i dag er flere meget tekniske funktioner og mere hukommelse i din smartphone, end der var i de maskiner, som var med til at beregne det, som astronauterne skulle gøre, da de landede på månen.

Det er gået rigtig stærkt, og der er ikke rigtig noget, som stopper det. Fremtiden er teknologi, se bare på internettet. For dem af os, som er født i 1970’erne eller før, virker det som en tid, der er i en helt anden æra, en tid, hvor du gik udenfor og legede, du havde ikke alle de teknologiske muligheder, som der er i dag, og en telefon var noget du havde derhjemme, som sad fast i et stik i væggen.

De intelligente omgivelser

At teknologien tog fart har betydet, der er kommet intelligente maskine mange steder i vore køkkener, i stuerne. Det år stærkt, for det, der tidligere var en innovation, nemlig CD og DVD, er helt ude igen. Det er i dag streaming og online, du ejer din musik og alt det, som vi andre ønskede os som en del af vores teenageliv og senere også har investeret i, er nu umoderne. Det er ikke noget, der er i et moderne hjem. Selv bøgerne er blevet digitale, for du køber i dag ikke bøger, nej du køber og ejer dem online, og på den måde kan du næsten have et helt bibliotek med dig på farten.

Alt dette er noget som teknologien og forskningen har bragt med sig, det er for mange løbet af sporet, og de kan ikke følge med. Og for dem, som nærmer sig 100 år, så har verden bevæget sig fra zeppelinere til sonder, der forlader vores solsystem og sender informationer tilbage. Fra de første spæde forsøg med elektricitet til elbiler, så har de oplevet meget, og det er ikke slut endnu.

nullpoint